Om Fjällbacka

Ingrid Bergman, en av vår tids största skådespelare, hade ett hus på Dannholmen, en ö utanför Fjällbacka, Det var en av hennes absoluta favoritställe och när hon dog spreds hennes aska i Fjällbackas skärgård. i år firar vi och hela världen hennes 100 års minnesjubileum, till hennes ära har vi en utställning med hennes mer privata foton som familjen vill dela med sig av.

Inte nog med detta, vi har ju även en av tidens främsta deckarförfattarinnor, Camilla Läckberg, som hämtar sin inspiration från hembygden i sina spännande historier. Sen bör man ju även äta… och då har vi ingen mindre än årets kock, Christian Hellberg, som även han har gjort sig ett känt namn tack vare sin yrkesskicklighet, uppvuxen ett stenkast från Villa Evalotta.

Om man är golfintresserad har vi en fantastisk golfbana som är så pass bra att en av de största tävlingarna i Sverige, Nordea Tour, har för andra året i rad haft en av sina deltävlingar på Fjällbacka GK, vilket vi i självklart är mkt stolta över.

Turistinformationen 100 m nerför backen står för högklassig service och finns där för dig. Om du vill aktivera dig under dagen arrangeras det fler turer i den närliggande skärgården. Det går även bra att enbart koppla av genom att sola och bada.

Besök Fjällbackas hemsida för mer information