Fjällbacka

Fjällbacka är ett litet pittoreskt fiskesamhälle som är beläget i yttersta kustbandet mellan Uddevalla och Strömstad.

Skärgården är helt magisk och har blivit utsedd till en av världens 10 vackraste. Längst ut i väster breder väderöarna ut sig som en oas i Skagerrack.

Mitt i Fjällbacka ligger det 74 meter höga Vetteberget. Genom berget går Kungsklyftan, tidigare kallad Ramneklovan (Korpklyftan). Det är en stor klyfta genom vattenberget där Astrid Lindgrens bok ”Ronja Rövardotter” delvis filmades i klyftan, då under namnet Helvetesgapet under regi av Tage Danielsson 1983-84, Fjällbacka vänder sig.

Fjällbacka
Hotell & Logi i Fjällbacka

Fjällbacka är känd som en turistort med mycket gamla anor och som många andra bohuslänska kustsamhällen hukar den sig nedför bergen mot havet och där på toppen av gräddhyllan finner vi Villa Evalotta.

Om man från Villa Evalotta följer den välbesökta gatan Galärbacken, fylld med affärer och krogar ner till Ingrid Bergmans Torg så kommer man till Gästhamnen. Där finner man även Turistinformationen som finns där för dig. Om du vill aktivera dig under dagen arrangeras det fler turer i den närliggande skärgården. Det går även bra att enbart koppla av genom att sola och bada.

Ingrid Bergman, en av vår tids största skådespelare, hade ett hus på Dannholmen, en ö utanför Fjällbacka, Det var en av hennes absoluta favoritställe och när hon dog spreds hennes aska i Fjällbackas skärgård. På Ingrid Bergmans torg har vi en utställning med hennes mer privata foton som familjen vill dela med sig av. Inte nog med detta, vi har ju även en av tidens främsta deckarförfattarinnor, Camilla Läckberg, som hämtar sin inspiration från hembygden i sina spännande historier. Sen bör man ju även äta… och då har vi ingen mindre än årets kock år 2001, Christian Hellberg, även kallad Sillen, har även han gjort sig ett känt namn tack vare sin yrkesskicklighet, uppvuxen ett stenkast från Villa Evalotta.

Boende i Fjällbacka
Golf i Fjällbacka

Om man är golfintresserad har vi en fantastisk golfbana, Fjällbacka GK, som är så pass bra att en av de största tävlingarna som ingår i Swedish golf tour går av stapeln i Maj för femte året i rad.

Mitt i hjärtat av Fjällbacka ligger Villa Evalotta och Villa Gården som erbjuder logi i varierande utbud, alltifrån enkelrum till lägenheter. Husen är byggda i början av 1900-talet . Villa Evalotta har passerat genom släkten i fyra generationer och jag, Evalotta, ska med stolthet göra huset rättvisa. Havsutsikten är minst sagt enastående och alla gäster har tillgång till balkongerna där ni kan njuta av att se en av de vackraste skärgårdarna som ögat har skådat.

Villa Gården är den gamla prästgården, det är trots sitt centrala läge mycket avskilt och lugnt och skönt, ett stenkast från Villa Evalotta. Husen ligger c:a 100 meter från hamnen, bryggan och havet, alltså mitt i samhällskärnan där butiker, restauranger och turistinformation m.m. är belägna.
Där kan vi också med stolthet presentera Krabbes Krog som ligger precis vid gästhamnen och erbjuder dig inte endast god mat, den är faktiskt känd i byn för bästa vyn, så passa på och njut av den goda maten vid sidan om den vackra havsutsikten.

Villorna omger sig med härliga trädgårdar och flera gemensamma balkonger/altaner, de har sköna uteplatser med grill, gemensamt kök och vardagsrum.

Hotell & Logi i Fjällbacka, Villa Evalotta
Fjällbacka, Boende

Under sommarmånaderna myllrar det av folk och båtar i den charmiga gästhamnen, dock är inte att förglömma de vackra månaderna på vår, höst och vinter som kan vara otroligt kraftfulla och visa att Fjällbackas skärgård har flera ansikten. Vill du ha total avkoppling och behöver stressa av lite från vardagen, då är det hit du ska åka.

Evalottas Hår & Skönhet hittar du i bottenplan av Villa Evalotta där även den sk receptionen finns. För er som vill avnjuta någon behandling eller styla er så är detta rätta stället.Vi erbjuder en rad olika behandlingar men även frisör och bröllopsstyling samt make up, se mer under behandlingar.

I området finns trivsamma promenadstråk och havet ligger bara 100m bort med härliga badvikar inom 1 km avstånd.
Golfbanan ligger precis i utkanten av Fjällbacka och är i otroligt fint skick.